Kurslitteratur

De här med kurslitteratur är inte lätt.
Ska man köpa? Ska man låna? Ska man leta efter begangnade? Direkt när vi fick kurslitteratur-listan har jag sökt på alla bibliotek runt om i Stockholm och bokat, reververat och sen åkt dit och lånat. Men jag har insett att en del böcker vill jag faktiskt äga, av intresse och slippa stressen över att behöva låna om, lämna tillbaks osv och framför allt att kunna göra markeringar i texten!
Så igår blev jag 5 böcker rikare och 2800 kr fattigare! :-) Fältstudier

 
Idag hade vi fältstudier på schemat. Det bestod utan en enskild uppgift där vi skulle intervjua en antingen sjuksköterska, sjuksköterskestudent (i slutet av sin utbildning) eller en patient i ca 5 minuter och även spela in samtalet för eget bruk. Vi ska sedan på måndag kortfattat redovisa för vad vi kommit fram till i intervjun.
 
Jag ville så gärna intervjua en sjuksköterska eller sjuksköterskestudent då jag mer eller mindre är säker på att dem sitter inne på mest värdefull information. Dock kom jag inte på någon lämplig att fråga. Jag valde tillslut att intervjuva två stycken, en vän och en gammal kollega, ur en patient-synvinkel. Först mötte jag upp min vän vid hennes jobb och spelade in vårt samtal, vilket var guldvärt nu i efterhand. Sen åkte jag hem och ringde min kollega som jag tyvärr inte kunde träffa då hon operarats nyligen och har svårt att gå, kanon att intervjua dock då hon nyligen upplevt en sjukhusvistelsen. 
 
Nu sitter jag och sammanställer mina två intervjuer och försöker och även svara på två frågeställningar vi ska leta information och redovisa på måndag.Om mig

Uppdatering pågår.  

Här hoppas jag kunna delge mina tankar till blivande och befintliga sjuksköterskestudenter samt yrkesverksamma sjuksköterskor men även att bara kunna skriva av mig och ventilera. 

Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 5 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.