Kurslitteratur

De här med kurslitteratur är inte lätt.
Ska man köpa? Ska man låna? Ska man leta efter begangnade? Direkt när vi fick kurslitteratur-listan har jag sökt på alla bibliotek runt om i Stockholm och bokat, reververat och sen åkt dit och lånat. Men jag har insett att en del böcker vill jag faktiskt äga, av intresse och slippa stressen över att behöva låna om, lämna tillbaks osv och framför allt att kunna göra markeringar i texten!
Så igår blev jag 5 böcker rikare och 2800 kr fattigare! :-) Fältstudier

 
Idag hade vi fältstudier på schemat. Det bestod utan en enskild uppgift där vi skulle intervjua en antingen sjuksköterska, sjuksköterskestudent (i slutet av sin utbildning) eller en patient i ca 5 minuter och även spela in samtalet för eget bruk. Vi ska sedan på måndag kortfattat redovisa för vad vi kommit fram till i intervjun.
 
Jag ville så gärna intervjua en sjuksköterska eller sjuksköterskestudent då jag mer eller mindre är säker på att dem sitter inne på mest värdefull information. Dock kom jag inte på någon lämplig att fråga. Jag valde tillslut att intervjuva två stycken, en vän och en gammal kollega, ur en patient-synvinkel. Först mötte jag upp min vän vid hennes jobb och spelade in vårt samtal, vilket var guldvärt nu i efterhand. Sen åkte jag hem och ringde min kollega som jag tyvärr inte kunde träffa då hon operarats nyligen och har svårt att gå, kanon att intervjua dock då hon nyligen upplevt en sjukhusvistelsen. 
 
Nu sitter jag och sammanställer mina två intervjuer och försöker och även svara på två frågeställningar vi ska leta information och redovisa på måndag.Om mig

Välkommen till min blogg om livet som sjuksköterskestudent.  

Så vem är jag? Marie heter jag, född 1990 och studerar sjuksköterskeprogrammet på Ersta Sköndal Högskola i Stockholm. 

Från det att jag var 8 år var jag helt säker på att det var skådespelerska jag ville bli när jag "blev stor". Jag studerade teater och skådespel från det att jag var 8 år fram tills jag var 22 år. Allt ifrån kulturskola, gymnasie, folkhögskola och yrkesutbildning. Jag flyttade till Stockholm när jag var 20 år och började studera på Kulturama. Jag sökte scenskolorna runt om i Sverige tre gånger och gick vidare 1 ggr. Scenskolan var min största dröm! När jag gått klart mina två år på kulturama började dock min plan ändras och jag kände att yrket som skådespelerska inte kändes "tryggt nog" att satsa på. Jag beslöt mig för att börja jobba med annat tills dess att jag kommit fram till vad jag vill. Teatern kommer alltid vara en stor del av mig och ligger mig enormt varmt om hjärtat och vem vet, kanske börjar jag igen nångång, fast på hobby-nivå.

Efter Kulturama hamnade av en slump på min morbror och mosters tandläkarpraktik och jobbade där i 3 år. Trivdes bra och fick lära mig mycket om vård, patientbemötande och såklart, tandvård! 
Där fick jag upp ögonen för sjukvård och omvårdnad och i våras slog det mig att det såklart är sjuksköterska jag ska bli!
Kan inte vara mer nöjd med mitt yrkesval samt skola. Ersta är privat högskola men med samma system, intagningsprocess och krav som de statliga utbildningarna. Den ligger på söder i Stockholm med en av stadens garanterat vackraste utsikter. 

Här hoppas jag kunna delge mina tankar till andra skk-studenter eller blivande men även att bara kunna skriva av mig och ventilera. 

Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 5 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.