Fältstudier

 
Idag hade vi fältstudier på schemat. Det bestod utan en enskild uppgift där vi skulle intervjua en antingen sjuksköterska, sjuksköterskestudent (i slutet av sin utbildning) eller en patient i ca 5 minuter och även spela in samtalet för eget bruk. Vi ska sedan på måndag kortfattat redovisa för vad vi kommit fram till i intervjun.
 
Jag ville så gärna intervjua en sjuksköterska eller sjuksköterskestudent då jag mer eller mindre är säker på att dem sitter inne på mest värdefull information. Dock kom jag inte på någon lämplig att fråga. Jag valde tillslut att intervjuva två stycken, en vän och en gammal kollega, ur en patient-synvinkel. Först mötte jag upp min vän vid hennes jobb och spelade in vårt samtal, vilket var guldvärt nu i efterhand. Sen åkte jag hem och ringde min kollega som jag tyvärr inte kunde träffa då hon operarats nyligen och har svårt att gå, kanon att intervjua dock då hon nyligen upplevt en sjukhusvistelsen. 
 
Nu sitter jag och sammanställer mina två intervjuer och försöker och även svara på två frågeställningar vi ska leta information och redovisa på måndag.Kommentarer

Kom ihåg


Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie och studerar sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Högskola i Stockholm. Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt i från den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar och allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student.