All fokus på tentan!

Idag var det näst sista resurstiden innan tentan, och exakt en månad kvar! Nu ligger verkligen all fokus på den! Jag har tagit dagen till att plugga på vägledningen för lärandemålen i medicinsk vetenskap och det känns än så länge väldigt bra. Tragglar skelett-delar när hjärnan behöver en paus. Nu kan jag hälften av alla skelettet-delarna och imorgon ska jag lära mig resterande delar. Sen repetera någon dag innan jag går vidare på cranium och muskel-delarna. Men förutom tentaplugga är det såklart frågeställningarna till utgångspunkten som ska göras i helgen så det står även på schemat imorgon.

 Inlämning skriftlig hemexamination

Har varit lite frånvarande från bloggen de senaste dagar pga massor plugg men idag lämnas äntligen den skriftliga hemexaminationen in. Uppgiften gick ut på att studera en artikel grundligt och sedan sammanfatta den med hjälp av rubriker och frågor samt använda rätt referenshantering samt skrivanvisningar enligt APA-systemet.
 
Efter inlämningen blir det plugg på salstentan x 1000. Idag får vi dessutom instudieringsfrågorna! :-)
 
 
Igår mötte jag upp tjejerna för att prata igenom examinationen och formalian en sista gång. Det känns alltid bra att ha några att diskutera tankar och ideer med. Idag väntar en heldag med föreläsningar:  hälsa/ohälsa, att leva med avföringspåse och att leva med orolig mage samt en resurstid i livsvärld är det som står på schemat! Kommer bli riktigt intressant! 
 
 
 Helgen!

Vilken helg det har varit. I Fredags hade vi först ett seminarium i socialantropologi där vi i grupp skulle hålla i en presentation och även berätta om en vetenskaplig artikel som vi förberett. Avslutningsvis skulle hela klassen diskutera ämnet och även ställa frågor. Nervöst som sjutton men gick faktiskt väldigt bra! Början av presentationen kände jag väl kunde ha gått lite bättre då jag innan bestämt att jag skulle kolla i papprena då och då och eftersom man inte behöve kunna allt utantill men när jag väl stod där framme ändrade jag mig och körde utan papper och formulerade mig sämre än om jag följt mitt papper, men blev bra ändå. Restrande del av redovisningen höll jag mig till planen. ;-) När alla hade redovisat frågade läraren om vi verkligen gick termin 1 då vi alla var så himla duktiga, BRA betyg med andra ord! :-)
 
På kvällen var det insparksfest på skolan och kan bara summera kvällen med WOW! Så jäkla rolig och bra uppstyrd kväll! Vi började kvällen med grupplekar och tävlade mot varandra. Sen var det mingel  och sist en riktigt god middag. Jag och mina tjejkompisar stannade till ca 23 innan vi gick vidare till en uteservering. 
 
Lördagen bestod en tidig morgon med plugga. Vid lunch tog jag ett brejk från böckerna och gick och tränade sen lite mer eftermiddagsplugg. Kvällen bestod av Bullets over broadway på Göta Lejon med ett kompis från Örebro. Mysig kväll.
 
Idag, söndag. Satte klockan på 7:30 för att komma upp i tid och åka till jobbet. Brukar passa på att åka dit på fredagar hann inte med det i förrgår. Kom hem för en stund sen och har nyss ätit frukost och ska strax ta tag i frågeställningarna tills imorgon och inlämningen till onsdag. Sen ska jag förbi gymmet lite senare idag och även passa på att städa lägenheten som ser ut som sju svåra år. 
 

 

 
Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 5 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.