Opponering och seminarium

Nu är VFU-kursen helt slut. I förrgår hade vi inlämning för hemexaminationen/uppsatsen och igår hade vi det sista seminariet, som handlade om etisk sensibilitet, och även opponering. Var lite nervös inför opponeringen. Inte så mycket för att få mitt arbete opponerat utan snarare för att opponera på någon annans. Eftersom vi hade deadline för inskick av arbetet i tisdags kl: 23.59 och hade opponeringen redan dagen efter fanns det inte så mycket tid att förbereda sig. Det gick iallfall väldigt bra! :) 
 
Idag har vi en kvarts lektion i skolan, EN KVART haha! Det är en kort introduktion för samtalsträning och sen tar jag helg. Kommer fokusera på att plugga mycket i helgen. Ska bli skönt att komma igång med anatomi och fysiologi igen. 
 
 Slut på VFU!

Nu är praktiken slut. Var där sista dagen i fredags och det var minst sagt tungt att säga hej då till all underbart personal och inte minst de boende (valde dock att inte säga hej då till dem i och med demens och att det kan skapa oro.) Kommer dock tillbaks redan 12 juni så det är inte så lång tid kvar. :) 
Fick även förfrågan om jag vill börja arbeta hos dem redan innan sommaren vilket vore jätte roligt! Måste dock överväga om jag hinner med allt i skolan först så har lovat att återkomma.
 
Nu är det måndag igen och har spenderat förmiddagen och eftermiddagen med att skriva på min uppsats. Har några punkter kvar och sedan ska jag övergå till förberedelserna inför de två seminariumena som vi har på torsdag. Sista VFU- veckan

Godmorgon! 
Hoppas er Påsk har varit bra! Själv har jag tagit det mer än lugnt i helgen vilket har varit superhärligt. 
Idag drar sista VFU veckan igång. Det känns konstigt att det snart är över. Saknar skolan och att träffa vännerna varje dag men samtidigt kommer jag sakna äldreboendet enormt mkt. MEN det är en vecka kvar som sagt så ska njuta fullt ut! :) 
Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 5 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.