Kardiologi <3

Slås gång på gång utav hur sjukt spännande hjärtats uppbyggnad och funktion är. Det är nog det organ som jag tycker är mest intressant, hittills. :) Just nu håller jag på att traggla vägledningsfrågor vilket flyter på riktigt bra, är dock fortfarande på ganska "basic" frågor och har mycket kvar så det kommer bli plugg varje ledig stund i kommande vecka! 
 
 
 
"Rebusen" till lilla och stora kretsloppet känns lite onödig såhär i efterhand då det faktiskt inte var inveklat alls haha. Passar egentligen bättre till större och mer komplex fysiologi.  
Ser även att jag har ett slarvfel i texten: "högst frekvens av AP ska det stå, inte AV". Jisses, trött much? Utifall att ni vill läsa och förstå vad som står. AP står såklart för aktionspotential och AV är en förkortning av AV-knutan dvs. Nodus atrioventricularis.
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.