Läkemedelsberäkning m. infusion och spädning.

Det har varit en rätt kort dag med enbart en läkemedelsberäkningsföreläsning. Väldigt mycket repetition från förra terminen men nytt för denna termin är infusion och spädning. Uppställningarna är även lite mer avancerade med fler decimaler så kommer få bättra på mina divisions-tekniker. 

Nu är jag hemma en stund för att gå en promenad med Neo och äta lite lunch. Senare i eftermiddag ska jag möta upp Josefin för att plugga.

Bra dag!

 

 Kommentarer

Skönt att bara ha en kort föreläsning! :} Hoppas du får en bra dag!

Svar: Visst är det! :) Tack detsamma.
Marie

Hej! Vad använder du för skrivitprogram till dina inlämningsuppgifter bland annat? Har precis börjat på Erstas sjuksköterskeutbildning och undrar om man måste köpa nått skrivarprogram? Har en Mac. Tacksam för svar :)

Svar: Hej! Vad kul att du börjat på Ersta. :) Jag använder mig utav Word och skickar in mina dokument i filformat docx. Skolan tar inte emot speciellt många filformat, Mac's Pages godtar dom exempelvis inte, så rekommenderar att köpa Word redan från början. Word är även hyfsat enkelt när man ska göra formalian vilket är ett plus. Hör gärna av dig igen om du har fler frågor. :) / Marie
Marie

Har ni fått lära er att använda triangeln som räkneverktyg? Om inte så rekommenderar jag det starkt! :)

Svar: Tack snälla för tips! :) Jag har jobbat lite med triangeln tidigare men dessvärre vill skolan att vi använder oss utav uträkningen MVS/D x S för att få godkänt på uträkningen. Triangeln är, om jag minns rätt, D/S x M? Får ni använda miniräknare vid skrivning av tentorna?
Kram Marie
Marie

Men oj, vi använder triangeln till allt! Ja vi fick använda miniräknare under tentan. Hur är det för er?

Svar: Vad skönt, triangeln känns som en väldigt bra metod. :)Nej, vi får inte använda miniräknare. Kan kännas lite surt ibland när de flesta skolor faktiskt får göra det. Oftast är det ju inte så avancerade uträkningar som ska göras men kan ändå lätt bli slarvfel vilket leder till omtenta.
Marie


Kom ihåg


Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.