Senaste passen.

Hej på er! 
Gick kvällspass igår, ett morgonpass idag och jisses så kul det är! Det flyter på så himla bra och nu har rutinerna som uska satt sig också. :)
Igår låg vi väldigt bra till tidsmässigt (brukar ofta vara mindre att göra på kvällspassen), passade därför på att umgås lite extra med patienterna och ge dom den där lilla extra tiden som inte alltid finns. Att få höra deras spännande livshistorier, allt ifrån glädje och fina minnen till sorg och saknad, det gör mig alldeles varm.  
 
Idag hade vi desto mer att göra då köksbiträdet var sjuk. Det löste sig fint med lite prioritering. 
 
 Första dagen på nya jobbet!

Har haft en sån otroligt bra första dag! Har verkligen saknat att arbeta. Att få möta dessa härliga patienter, utvecklas och utmanas.
Är helt slut efter dagen så får inte ihop något längre inlägg än så här i kväll.
Imorgon väntar ett kvällspass, vi hörs då. :) 
 
 
 Frågor om första skoldagarna i T1 och närvaro.

 Fick nyligen två frågor som jag besvarar i ett inlägg då dom eventuellt kan vara till hjälp för fler som nyligen blivit antagna till Ersta. :)
 
1. Jag kommer inte kunna delta de fyra första dagarna i skolan, missar jag mycket då? Hur mycket info som jag missar dessa dagar kan jag få online?
 
De först dagarna bestod till större del av information och introduktioner, bl.a från biblioteket, disciplinnämnden, studentplattformen, PBL (problembaserat lärande) etc. BRA information men det mesta går att ta igen i efterhand via klasskompisar, läsa sig till på studentplattformen etc. Registreringen är ett VIKTIGT moment som är obligatoriskt och där frånvaro måste meddelas till studiehandledarna för att inte mista sin plats! Mitt råd är att mejla studiehandledaren och informera dom att du kommer vara frånvarande, då kan du även få information om det du missar (om det är något som inte läggs ut på studentplattformen). :) 
Under den första veckan hade vi även den första basgruppsträffen vilket, även det, är ett obligatoriskt moment men med en godkänd frånvaro på 3 ggr/termin. 
 
2. Undrar även lite över schemat termin 1, hur mycket måste man vara rent fysiskt i skolan varje vecka? 
 
Den obligatoriska närvaron varierar en hel del från tema till tema och termin till termin.
I det stora hela är seminarium, basgruppsträffar (1 ggr/v.), färdighetsträning, laborationer och workshops obligatoriska moment medan föreläsningarna är frivilligt. Vad jag minns från T1 innehåller den många obligatoriska moment, mer eller mindre varje dag, medan kommande terminer består av betydligt många fler föreläsningar och alltså mindre obligatorisk närvaro. Jag vet dock att utbildningen är i ständig utveckling då den nya kursplanen endast är 1,5 år gammal och fortfarande ”håller på att formas”. Bland annat har jag hört önskemål om fler föreläsningar under T1.

Hoppas mina svar var till liten hjälp. :) 
Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 5 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.