Möja och anteckningar till tentan.

Har inte gjort många knop det senaste dygnet på Möja. På somrarna är ön full med folk, allt från sommarboende och båtfolk till turister. På vintern är det istället knäpptyst, becksvart (finns typ inga väglampor) och sådär mysigt ödsligt. Redan imorgon åker jag däremot in till stan igen för att börja jobba. Ska bli mer än kul att komma tillbaks till Dalen och träffa alla härliga människor, som nu även är kollegor, igen! 
 
Förutom att "bara vara" skriver jag för fullt på anteckningarna till tentan. Trots att den är stor och tiden känns rätt knapp går det fort framåt. Har några sjukdomar kvar att skriva om innan det är dags att fokusera på att memorera och traggla. :)  
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 



Kommentarer

Hej, jag fick reda på idag att jag kommit in på ssk ersta i januari, så glad! Men har lite frågor, jag kommer inte kunna delta de fyra första dagarna i skolan, missar jag mycket då? Hur mycket info som jag missar dessa dagar kan jag få online. Sen undrar jag även lite över schemat termin 1, hur mycket måste man vara rent fysiskt i skolan varje vecka?
Så tacksam för svar!!

Mvh Nadine

Svar: Hej! Stort grattis till antagningen! :) Det är verkligen världens bästa utbildning. De först dagarna bestod till större del av information och introduktioner, bl.a från biblioteket, disciplinnämnden, studentplattformen, PBL (problembaserat lärande) etc. BRA information men går att ta igen i efterhand via klasskompisar, läsa sig till på studentplattformen etc. Registreringen däremot är ett viktigt moment som är obligatoriskt och där frånvaro måste meddelas till studiehandledarna så du inte mister din plats! Under den första veckan hade vi även den första basgruppsträffen vilket, även det, är ett obligatoriskt moment men med en godkänd frånvaro på 3 ggr/termin. Mitt tips är att mejla studiehandledaren och informera dom att du kommer vara frånvarande. Då kan du få information om det du missar. :) Den obligatoriska närvaron varierar en hel del från tema till tema och termin till termin. I det stora hela är seminarium, basgruppsträffar, färdighetsträning, laborationer och workshops obligatoriska moment medan föreläsningar är frivilligt. Vad jag minns från T1 var det mycket obligatoriska moment, mer eller mindre varje dag, medan kommande terminer bestod av betydligt fler föreläsningar. Jag vet dock att utbildningen är i ständig utveckling då den nya kursplanen endast är 1,5 år gammal. Bland annat har jag hört önskemål om fler föreläsningar i termin 1. :) Hoppas mina svar var till liten hjälp. Hör gärna av dig igen om du har ytterligare frågor. Stort lycka till och hoppas du kommer trivas på Ersta. :)
Marie


Kom ihåg






Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.