Vaccination och jobb mm.

Godmorgon!
Den här veckan är av det lite lugnare slaget. Dvs. ingen salstenta och inga hemexaminationer. Känns nästan konstigt! Har fått kolla schemat 4 gånger för att försäkra mig om att jag inte missat någon liten ruta där det står e-x-a-m-i-n-a-t-i-o-n. ;) 
 
Idag väntar ett besök på cityakuten för att ordna vaccin mot Hepatit A och B (sååå lycklig över att jag fick tuberkulos vaccinet när jag var mindre!). Det har tagit mig bra länge att boka tid för detta. Har varit nästan helt säker på att jag tagit det i samband med en resa när jag var mindre. Kan dock inte hitta något om det och det står inte i mitt vaccin-kort så antar att jag drömt? Sen kan jag väl inte påstå att jag ääääälskar sprutor! Det är inte så allvarligt att jag skulle vilja kalla mig själv för spruträdd men fjärilar i magen och nervositet får jag minsann alltid innan. Efter vaccineringen ska Elin och jag äta lunch på stan innan jag beger mig ut mot jobbet och betar av lite administration. Får ta tag i plugget ikväll. :) 
 
 Seminarium i forskningsetik

Fredagkväll och jag sitter och strukturera upp det sista inför hemtentan imorgon. Dagen har bestått av ett seminarium i forskningsetik. Forskning är något jag inte reflekterat mycket över tidigare men när vi väl började läsa temat i måndags inser jag hur spännande det är. Det är något jag verkligen kan tänka mig att göra i framtiden. 
 
Efter seminariet åkte Elin och jag hem till mig för att äta lunch och plugga. Blir en tidig kväll så jag är pigg och alert imorgon. :) 
 
 Vårdförbundet students nationella dag 23/2

I början av första terminen skrev jag att jag blivit studentrepresentant för Vårdförbundet. Imorgon, den 23 feb, är det äntligen vårdförbundetsstudentdag! Jag och några andra elever kommer därför stå i Erstas entré och bjuda på kaffe, leka lekar, prata om vårdförbundet och allmänt om ssk-studentlivet och det blivande yrket. Går du på Ersta eller har vägarna förbi söder får du väldigt gärna komma förbi och säga hej och ta lite användbara profilprodukter. 
 
Vill du läsa mer om Vårdförbundet students nationella dag kan du göra det här: klick!
 
 
 
Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 5 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.