Littmann Classic III

 
 
 
 
 
 
Köpte "en försenad julklapp" som förhoppningsvis kommer följa med mig under årtionden i mitt framtida yrke!
Littmann Classic III i färgen Pearl Pink! Så fin men framförallt så bra! Nu ska jag öva innan praktiken sätter igång och sen kommer den få följa med varje dag i vår. :)
Valde att betala några kronor extra för ingravering, det gav den en mer personlig touch.
Jag beställde den på Medisaves hemsida då dom har mycket mer humana priser än de svenska sidorna. Gick dock först in på 3M's hemsida för att försäkra mig om att dom är en auktoriserad återförsäljare!
Stetoskop, väska, ingravering och frakt gick på strax under 1000 kr. :) Kändes bättre!

Tentan är skriven och det där klassika utmattningen börjar lägga sig. ;) Tentan var helt klart den bästa jag skrivit hittills på medicinska vetenskap- delen. Det är ju den delen jag har kvar från första tentan och tidigare har jag knappt hunnit gå igenom MV-delen innan de tre timmarna hade gått vilket inte har känts så bra. Nu hann jag svara på alla frågor.
Vi får se hur det gick. Oavsett så är jag rätt nöjd med skrivningen och fixar jag det inte denna gång är jag övertygad om att det kommer gå nästa! :)
 
Nu har jag vilat huvudet i en halvtimme och är redo för lite träning. Finns inget bättre när man har suttit still i timmar på en hård stol. Sen tar jag ledigt från plugget resten av kvällen.
Imorgon börjar det intensiva pluggandet inför läkemedelsberäkningen! :) 
 

 
2 dagar kvar!

Godmorgon! 

Sitter på bussen påväg till skolan för en dag med föreläsningar. Den första handlar om urinblåsan och sen är det en om smärta. 
 
Annars innehåller veckan plugg plugg plugg till tentan! Håller just nu på att repetera och memorera dom sista delarna och även gå igenom saker jag känner mig säker på men som jag inte kollat igenom på länge. 
 
 
Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.