Fysiologi med relevant anatomi!

                                                                  
 
Astrid Norbergs föreläsning igår var riktigt bra och handlade om Integritets- identitetsbefrämjande omvårdnad. Dessutom var det riktigt roligt att få träffa en så pass stor gestalt inom omvårdnad som Astrid är! :)
 
Efter föreläsningen åkte jag och jobbade några timmar och kvällen gick åt till att plugga medicinsk vetenskap. Jag beställde en ny bok häromdagen som egentligen inte står med i kurslitteraturlistan men den är ett riktigt bra komplement till Människokroppen som är vår egentliga kursbok. Boken heter Fysiologi med relevant anatomi och till skillnad från Människokroppen fysiologi och anatomi går den inte in lika djupt i varje ämne men får ändå med viktig och relevant text. Ersta brukar variera lite mellan dom olika böckerna från "års kull" till "års kull". När dom har haft människokroppen som kurslitteratur får lärarna oftast höra att den är svår och har dom Fysiologi med relevant anatomi är den oftast inte tillräckligt ingående. Därför tänkte jag att dom borde komplettera varandra bra! :) Stor rekommendation till er som tycker människokroppen är lite väl inveklad ibland.
Människokroppen är dock väldigt bra den med! :) (fick dåligtsamvete när jag pratar illa om min "bibel" haha.) 
 
Idag har vi seminarium om en skönlitterär bok. Jag valde att läsa Mamma sa att jag var sjuk som handlar om Julie som uttsetts för Munchhausen by proxy, MBP.  En fruktansvärd berättelse och man slungas mellan att känna ren och skär ilska och hat över mammas beteende samtidigt som författaren/Julie även lägger vikt i att berätta om deras fina stunder tillsammans vilket gör att man ändå nånstans tycker synd om mamman eftersom hon inte är psykiskt frisk i och med hennes sjuka besatthet av dotterns obefintliga ohälsa. 
 
Efter skolan ska Josefin och jag gå ut och äta. Det var hennes julklapp till mig och det ska bli så himla mysigt! :) Vi vet ännu inte vart vi ska gå men oavsett kommer det bli en mysig kväll. <3 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie och studerar sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Högskola i Stockholm. Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt i från den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar och allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student.