Preliminärt schema, grupp B och nya basgruppen.

Nu har gruppindelningen till T3 släppts. Har bland annat fått reda på i vilken ordning jag kommer läsa de olika kurserna, fått ett preliminärt schema och fått veta att jag går ut på praktik under mitten av terminen (v. 41-45). Hade min VFU-period i mitten av termin 2 också och var mycket nöjd med det. Nu väntar jag med spänning på var jag kommer vara, men det lär jag inte få svar på förrän i höst.
Fick även veta vilka som kommer bli mina nya basgruppsmedlemmar till hösten. :) 
 
 
 
 Temaöversikt termin 3!

Nu har temaöversikten för termin 3 släppts och det verkar riktigt intressant och spännande!
Vi kommer läsa tre teman och dem innehåller: Vårdande i sjukhusmiljö och verksamhetsförlagd utbildning, att förstå psykisk ohälsa samt ohälsa i välfärdssamhället. Alla teman är på 10 hp vardera.
Nu sitter jag och går igenom kurslitteraturen för att se vilka böcker jag skall behålla, vilka jag kan sälja och vilka jag behöver låna/köpa. Skrek bokstavligt talat rakt ut när jag såg kurslitteraturen "Obstetrik och gynekologi" och "Kirurgiboken: Vård av patienter med kirurgiska, urologiska och ortopediska sjukdomar", hur spännande verkar inte det?! Barnmorska och operationssjuksköterska  är två områden jag funderar på att studera vidare inom när jag jobbat några år. :) 
 

<3 
  

 Ett kort inhopp som tandsköterska

Godmorgon, ny vecka och nya utmaningar haha! 
Idag och imorgon vankas det jobb på tandläkarpraktiken. Ska bli roligt att gå "tillbaks" till mitt gamla jobb och se om all ny kunskap från utbildningen kommer ha gett mig en ökad försåelse när det gäller tandvård. Jag har, som jag nämt i min presentation, jobbat som tandsköterska i lite mer än 3 år men utan utbildning och istället blivit lärd direkt på praktiken. 
På onsdag och torsdag jobbar jag som uska igen och sen väntar ledighet fre-sön. 
 
 
Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 5 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.