Seminarium, tentaplugg & datum för inskolning.

Hej fina läsare! 
Så glad att se att ni ändå kikar in här varje dag trots att det för tillfället är ganska glest med inlägg. Man vet även att man arbetar inom vården när man har läsare som klickar sig in på bloggen 04.00, underbart! 
 
Dagen kommer bestå av ett seminarium mellan 14:00-17 och innan dess blir det tentaplugg! Har redan satt igång lite smått men tänkte ta ett frukost-brejk och gå ned till Ica för att handla lite färsk frukt och något gott te, typ kokos! 
Ska även nu på förmiddagen ta tag i att schemalägga tid för "inskolningen" på Dalens. Eftersom jag enbart lärt mig rutiner för ssk fick jag förfrågan om att gå ett pass med inskolning vilket känns vettigt. På Dalen kommer jag arbeta som "ensam" uska på 7 patienter och trots att det självklart kommer vara i team med en ssk ser ju arbetsfördelningen olika ut. :) 
  
 Seminarium och basgruppsträff.

 Idag har vi haft ytterligare ett seminarium inom migration, hade även ett i tema 8. Seminariet gick ut på att i smågrupper diskutera en frågeställning som vi sedan skulle lyfta i storgrupp, classic seminerie-stuk men ett bra upplägg. :)  Vi valde att lyfta frågeställningen "Hur påverkas vårt sätt att leva när vi möter nya kulturella referenser och sociala koder?". Mycket intressant!
Utöver seminariet hade vi även första basgruppsträffen för nya temat. Har inte haft basgruppsträff sedan september i och med praktiken så var kul att dra igång igen. Utgångspunkten vi startar upp med rör lungsjukdom (KOL, astma etc.) och många av oss har redan stött på dessa under praktiken vilket gör det ännu mer intressant. Jag valde bl.a att förankra min slutbedömning till en man med KOL, dyspné och struma så ska bli kul att förbjupa sig ytterligare. :)
 
I övrigt har jag känt mig lite småhängig från och till i några dagar med lätt illamående som kommer och går. Åkte hem direkt efter skolan och slocknade i sängen i två timmar. Får se om det går över :)
Hoppas ni haft en fin torsdag! 
 
 
 
 
 Samtalsträning och videoinspelning.

Dagen har innehållit föreläsning i sociologi, grymt intressant, och även samtalsträning. Samtalet gick ut på att vi två och två skulle föra ett patient-sjuksköterska samtal där vi i 15 min skulle diskutera bl.a behandling, livsvärld, frågor etc. vilket sedan filmades. Så himla kul! 
Efter skolan mötte jag upp Josse för lite catching up. Mysigt som alltid!
   
 
 
 
Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 5 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.