Seminarium och basgruppsträff.

 Idag har vi haft ytterligare ett seminarium inom migration, hade även ett i tema 8. Seminariet gick ut på att i smågrupper diskutera en frågeställning som vi sedan skulle lyfta i storgrupp, classic seminerie-stuk men ett bra upplägg. :)  Vi valde att lyfta frågeställningen "Hur påverkas vårt sätt att leva när vi möter nya kulturella referenser och sociala koder?". Mycket intressant!
Utöver seminariet hade vi även första basgruppsträffen för nya temat. Har inte haft basgruppsträff sedan september i och med praktiken så var kul att dra igång igen. Utgångspunkten vi startar upp med rör lungsjukdom (KOL, astma etc.) och många av oss har redan stött på dessa under praktiken vilket gör det ännu mer intressant. Jag valde bl.a att förankra min slutbedömning till en man med KOL, dyspné och struma så ska bli kul att förbjupa sig ytterligare. :)
 
I övrigt har jag känt mig lite småhängig från och till i några dagar med lätt illamående som kommer och går. Åkte hem direkt efter skolan och slocknade i sängen i två timmar. Får se om det går över :)
Hoppas ni haft en fin torsdag! 
 
 
 
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.