Viktiga diskussioner!

Förmiddagen igår bestod utav den sista omvårdnadshandledningen och diskussioner som bl.a hur man löser problem där handledare anser att man inte är "kunnig nog" för att själv och tillsammans med handledning utföra praktiska, och många gånger basala, moment (som förväntas att vi ska utöva vid T3). Samt hur man hanterar patienter som tafsar eller kommer med skamliga förslag. Viktiga frågor!  
 
Blev minst sagt upprörd när jag fick berättat hur den vederbörande handledaren resonerar. Anledningarna var allt ifrån "du har för lite anatomisk och fysiologisk kunskap" till att "du måste veta hur redskapet fungerar innan du kan utöva det praktiskt" och slutligen "dina kurskamrater har säkerligen kommit längre än dig kunskapsmässigt". Herregud! Kan svära på att ingen av oss studenter vet exakt hur alla maskiner och redskap fungerar men att det bland annat är där handledarens roll ska vara att HANDLEDA och instruera. Har enbart hört ena sida av situationen och självklart ställs man inför många utmaningar och svårigheter även som handledare. Låter dock väldigt felande från praktikplatsens sida. TRÅKIGT! 
 
Angående sexuellt ofredande var vi alla eniga om att man direkt bör sätta ned foten inne hos patienten, vilket kan vara svårt ibland, och även informera enhetschefen. Noll tolerans helt enkelt! 
 
Efter skolan åkte jag direkt till praktiken för ett kvällspass. Gick på den andra sidan och fick möjligthet att lära känna lite nya patienter och bland annat utföra min första kvinnliga kateter-tappning. Kateter- sättningar och tappningar görs rätt sällan så är otroligt glad att jag hunnit få möjlighet att utöva bägge under praktiken. Slutade vid 21:45, ställde in fredagsplanerna och åkte hem.
 
Nu taggar jag ner (bokstavligt talat) och tar helg. Hoppas ni får en fin lördag! 
  
 
 
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.