Kateterisering.

Har gjort min första kateterisering! Ett moment som jag, när jag började praktiken för 3 veckor sedan, upplevde som långt bort men i dagsläget kändes som en självklarhet att klara av! KAD:en sattes på en man som, trots den obehagliga situationen som KAD-sättning innebär, tyckte att det gick väldigt bra. :) 
Vid lunch var jag tvungen att slita mig från praktiken för att ta mig in till skolan för omvårdnadshandledning. 
 
Hoppas ni får en fantastisk helg! 
  
 
 
 
 Händelserik kväll!

Det blev en intensiv dag på praktiken igår.
First things first. Mittbedömningssamtalet gick väldigt bra! Samtalet flöt på bra och timmen som vi hade på oss kändes som knappt 5 minuter. 
 
Och så till kvällen. I och med sekretess väljer jag att bara nämna korta delar och heller inte gå in medicinskt i händelsen.
Början på kvällen var lugn när plötsligt en patient blir akut försämrad och hamnar i ett kritiskt tillstånd. Jourläkaren tillkallades och vi påbörjade olika behandlingar för att stabilisera hens tillstånd. Fick möjlighet att ge subkutana och intravenösa läkemedel vilket jag aldrig tidigare gjort i en akut situation. En speciell känsla. 
 
Efter kvällen har jag, svart på vitt, fått uppleva hur viktigt vårt yrket är. 
 
 
 
 
 <3 
 
 Mittbedömningssamtal

Godmorgon!
 
Idag väntar ett kvällspass och även mittbedömningssamtal. Mittbedömningen brukar innebära att man går igenom lärandemålen, ILP och assCE för att sedan låta studenten redogöra för hur och vad man har lärt sig. Fokus under termin 3 ligger mycket kring HUR du har lärt dig till skillnad från termin 2 där fokuset skulle ligga på VAD vill och har du lärt dig. Det kan upplevas lite som ett förhör men ett milt sådant och skulle det vara så att man får hjärnsläpp och inte kan svara på eventuell följdfråga får man hjälp på traven. 
 
Slutbedömningen kräver desto mer då man ska välja ut en patient och redogöra för sjukdomsbakgrund, anledning till inskrivning, patofysiologin kring de olika sjukdomarna samt behandling och farmakologi och såklart en hel del följdfrågor. Väldigt kul och även lite nervöst! :) Mer om det om två veckor då det är dags. 
 
 
Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 5 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.