Seminarium i migration- och flyktingprocessen.

Migrations- och flyktning seminariet var både spännande och givande, kanske främst för att vi inte läst om det tidigare och ändå är väldigt aktuellt. Allt ifrån illegal flykt, planerad flykt, intern flykt och såklart akut flykt. Alla känslor som man kan gå igenom, så som osäkerhet, rädsla, förtvivlan, stress bla. över hårda anpassningskrav men även glädje, hopp och förväntan. Seminariet gick ut på att i grupper diskutera frågor som vi sedan lyfte fram i helklass. Avslutningsvis fick vi ett patient-fall som vi skulle lösa med fokus att skapa en god vårdrelation. Tycker verkligen om uppgifter som ger oss möjlighet att förankra våra kunskaper på konkreta verklighetsbaserade händelser.  
 
Nu sitter jag och pluggar anatomi och fysiologi men ska strax ge mig för i kväll. Imorgon väntar KTC & lunch med Elin och plugg & middag med Jossan.  
 
 
 
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie och studerar sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Högskola i Stockholm. Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt i från den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar och allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.