Blodprov, PVK & arteriell blodtrycksmätning.

 KTC var, som vanligt, riktigt spännande och lärorikt! Vi passade på att öva blodprov, PVK (som jag upplevde var svårast) samt arteriell blodtrycksmätning, som nu sitter som en smäck. Nästa gång blir det att öva ännu mer på teknikerna och sedan traggla och åter traggla inför praktiken och den praktiska examinationen.
 
Efter KTC gick Claudia, Natta och jag till adlibris för att köpa kurslitteratur. 600 kr fattigare men vissa böcker vill man bara äga. 
  
 
  
 
Så fina!  <3
 Indragen VFU-placering?!

Igår blev det plugg-session med Jossan och idag väntar KTC (Kliniskt tränings centrum) tillsammans med tjejerna för att öva alla praktiska moment. Kul minst sagt! 
 
Jag skrev i förra veckan att dom skulle släppa VFU- placeringarna vilket dom också gjorde. Dock fick jag ett samtal från skolan innan där dom berättade att min praktik-plats hade blivit indragen i sista sekund vilket betyder att jag nu står utan placering. Skolan skulle göra allt dom kan för att så snabbt som möjligt ordna med ny placering men det känns såklart lite stressande då praktiken börjar om 1,5 vecka och jag gärna vill hinna läsa på om avdelningen och dess inriktning innan. Fler och fler dokument och gruppindelningar publiceras även på läroplattformen men där jag ännu är exkluderad.  
Well, försöker se det som att "lite spänning förgyller vardagen" och är säker på att det när som helst löser sig! To be continued...  :)
 
Hoppas ni får en fin onsdag! Det dyker säkerligen upp ett inlägg även i eftermiddag om KTC. :)
 
 
 18 grader i september.

Dagen har innehållit basgruppsträff med utgångspunkt om schizofreni, så jäkla spännande och denna utgångspunkt har verkligen fått mig att inse hur många fördomar det finns kring psykoser och kanske främst kring schizofreni.
Hade sista lånedag för en kursbok idag (så uppskattat när tajmingen blir helt knas, jag MÅSTE nämligen ha boken igen på fredag...) men inser när jag är framme vid skolan att boken ligger kvar hemma. Det blev två vändor till skolan och en del bortkastad tid. Promenerade till KI senare på eftermiddagen och lånade kurslitteraturen så slutet gott iallfall. :)
Det var dessutom 18 grader ute och skinande sol idag så passade på att ta en långpromenad i Haga med vovven. Finns typ ingen bättre avkoppling!  
 
 
 
 
 
Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 5 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.