Kvällsplugg och förberedelser inför seminarie.

Har blivit en hel del kvälls-plugg denna vecka. Inte det bästa för inlärningen men ibland räcker inte timmarna till.
 
Har tagit dagen till läkemedelsberäkningen då hjärnan kräver lite mer fokus till det och nu sitter jag med de sista förberedelserna inför semineriet imorgon. Vi har inga angivna förberedelser som skall göras, förutom att i basgruppen formulera frågeställningar, men vill ändå vara väl förbered och påläst. Sitter just nu och läser allmänt om suicid, suidal, den suicida processen, suidalt beteende och suicidförsök. Det är ett så otroligt VIKTIGT ämne men även ganska skrämmande att fördjupa sig i. Samhället gör hela tiden framsteg (och tyvärr även ibland baksteg) men vi är långt ifrån färdiga när det gäller behandling av sucidalt beteende och prevention vid suicidförsök! 
Passande nog kom nya Omvårdands magasinet i dag där temat är just: Att förebygga självmord. Ska passa på att läsa deras artiklar om ämnet innan det är dags att sova. 
 
 
 
 
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.