Substansbruksberoende och debattartikel.

Håller just nu på att läsa och skriva det sista till basgruppsträffen imorgon. Ämnet är substansberoende vilket vi även ska skriva en debattartikel/artikel om.
 
Tidigare i veckan, måndag närmare bestämt, hade vi seminarium kring utmattningssyndrom med fokus på livsådskådning och Anders Jeffners definition: 
 ”En livsåskådning är de teoretiska och värderingsmässiga antaganden som utgör eller har avgörande betydelse för en övergripande bild av människan och världen och som bildar ett centralt värderingssystem och som ger uttryck till en grundhållning.”
Något som vi arbetat med en hel del under termin 2 och nu fick repetera. Vi såg en film (herre vad mycket filmer vi sett under detta temat) och skulle sedan reflektera över huvudkaraktärernas olika livsådskådning, grundhållning, etik och moral osv. 
Kul uppgift och spännande att höra att det faktiskt blev en del olika resonemang i klassen.
 
Imorgon väntar basgruppsträff, inlämning av artikeln och sedan en lunch med Andréa. Har inte träffat henne på månader så ska bli galet kul! :) 
 
 
 
Bilderna är från i måndags.
Bor ni på söder eller går på Ersta bör ni testa Hälsans hus. Godare vegetarisk buffé finns nog inte. 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie och studerar sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Högskola i Stockholm. Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt i från den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar och allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.