VFU VC - dag 1

Måndag och första dagen ute på praktik - vårdcentral sprang iväg, timmar var som minuter. Ett bra betyg och dagen kändes riktigt bra.
I dag fick jag bland annat observera två intramuskulära injektioner vid sätesregionen (dorsoglutealt i m.gluteus maximus), vara med vid utförandet av en årskontroll av diabetes, behandla en patienter som sökt akut pga. påverkad andning relaterat till allergen och säsongsbunden rinit och möta en patient med bröstsmärta, huvudvärk, tjutande öron och där stroke funnits med i tidigare sjukdomshistorik. Akutvårdsmottagningen rekommenderades för bästa möjliga vård. Riktigt spännande dag!
Har även fått en "början till uppfatting" om hur levnadsvanorna och levandsvillkoren kan ser ut i västerort. Ska bli spännande att se hur mycket av den första uppfattningen som kommer förändras under dessa veckor. :)
 
Det är så kul att vara ute på praktik igen! Har saknat alla härliga patientmöten, utförandet av behandlingar och praktiska moment för att nämna en del! <3 
 
 
 
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.