Termin 5 är igång!

Godkväll finisar! 
Igår började T5 och sista året på sjuksköterskeutbildningen! Denna vecka står intoduktionsvecka för kursen dialogiskt förhållningssätt och vårdetisk kompetens på schemat. Det är den sista etikkursen på hela utbildningen, känns så märkligt.
Vi började terminen med föreläsningar kring medicinsk vårdetik innehållande exempelvis abort, reproduktionsteknologi (IVF, surrogatmoderskap etc.), eutanisi, kurativ/palliativ vård, HLR, livsupphållande behandling etc. Vi ska senare under veckan välja ett ämne att fördjupa oss i för att sedan efter jul (ja JUL haha) tenta av kursen. Kände redan under föreläsningen igår att kurativ vård och/eller HLR/0-HLR känns riktigt intressant. Imorgon väntar en basgruppsträff och på torsdag en workshop för att sedan välja fördjupningsområde.
 
Idag fyller dessutom bloggen två år. Hipp hipp bloggisss! ;) Fristående kurs?

Vet ni, har hittat kursen med stort K! Den riktigt skriker mitt namn haha. Tar kanske vatten över huvudet men det handlar om att försöka. Om jag kommer in och det fungerar med resterande utbildning och schema är det toppen, om inte får jag söka igen nästa höst. Svårare än så är det inte.
Fingers crossed though! :)
 
(null)
 
 
 
 
 
Sista dagarna av sommaren.

Jag har två dagar kvar på KAVA. Var tog dessa 10 veckor vägen? Veckorna har känts som dagar och jag har lärt mig så jäkla mycket! Är så glad över alla underbara personer, kollegor och patienter som jag mött och lärt känna i sommar! <3
Jag har jobb fram till fredag och ska sen ta helgen till att ladda inför den nya terminen som börjar på måndag. Lika ledsen som jag är över att inte längre jobba heltid på KAVA, lika glad är jag över att börja plugga igen. Den känslan hörrni, den är inte dum!
 
 
 
 
 
Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 5 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar är ni varmt välkomna att mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.