Förbättringsarbete, prokrastinering av portkod och arbetsintervju.

Måndag och skuttar rätt in i nästa grupparbete. Love it! Denna gång med examinationsgruppen. Nytt för T4 är att den innehåller två grupper, basgrupp och examinationsgrupp.
Idag satt vi endast och diskuterade idéer och upplägg. Vi kom fram till att vårt arbete ska fokusera på: "förebyggandet av läkemedelsrelaterade vårdskador". Där vi sedan ut efter ett fiskbensdiagram vill få med patientsäkerhet, ekonomi, miljö, administration, evidens, ledarskap och författningar (lex Maria, lex Sarah). 
 
Resterande del av eftermiddagen tänker jag ta till att sätta mig in i allt vad kvalitetsarbete innebär. Riskanalys, egenkontroll, hantering av avvikelser, kvalitetsmätningar, patientrelaterade utfallsmått (PROM) osv. Det är en hel vetskap! 
 
Vad mer? Ska ÄNTLIGEN ta tag i att leta upp den där lilla lappen (till mitt försvar är den faktiskt väldigt liten och lätt att tappa bort) med nya portkoden till fastigheten. Skriver äntligen för...well:
1. Koden byttes i november och jag har fortfarande inte lagt energi på att lära mig den nya, enormt basala, 4- siffriga koden. Det har nästan blivit en sport: "hur länge kan man negligera byte av portkod till sitt hem"? Bör kontakta OS på stört, kanon gren ju! 
2. Har svurit över faktumet att jag inte gjort detta x-antal gånger. Speciellt dom gånger då nycklarna legat längst ned i väskan & jag har valt att vända upp och ned på åbäket (väskan) i ren frustration. DÄR och DÅ hade koden varit bra att ha till hands.
3. Prokrastinering är inte min grej, som princip.
4. Det är fyra siffror for god's sake. Skärpning Marie!
Den ultimata definitionen av rock bottom kompizzzar. Skyller allt på det stressiga studentlivet. Punkt. ;)
 
Just det. Apropå något helt annat. Skickade iväg några CV:n i fredagskväll (produktivitet när den är som bäst) och nu ringde första avdelningen för att boka in intervju. Snabba puckar vill jag lova. I morgon ska jag alltså på min allra första arbetsintervju någonsin. Stort! Och lite tragiskt. 27 år och har ännu inte varit på en enda arbetsintervju. Vad har jag sysslat med egentligen? Bott under en sten? Hehe. Lite smått pirrigt är det allt. :) Då kanske ni tänker "men jobbade inte hon på Dalen nyss?" Jodå! Men vill under min studietid, i bästa möjliga mån, hinna arbeta på så många avdelningar som möjligt. Just för att det ger så mycket kunskap & erfarenhet, på en helt annan bredd än om jag hade valt att arbeta på samma ställe hela min studietid.
 
Ska sluta innan det här blir en C-uppsats.
Nu: plugg! Kommentarer

Kom ihåg


Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.