I väntan på kursböcker...

Har haft två självstudie-dagar, perfekt eftersom tentan närmar sig. Känner mig "rätt färdig" (sätter det i citationstecken, jag menar, kan man nånsin bli färdig?) med osteoporos och höftfrakturer men har fastnat lite när det kommer till resterande del av tentan (sjukdomar hos barn, akut feber, vaccinationsprogrammet och allmän tillväxt). Kursböckerna har inte kommit än (kommer imorgon, YES!) och att enbart utgå från föreläsningen ger inte så mycket. Nya tag i morgon helt enkelt. :) God natt vänner! 
 
 
 
 
 
TIB och Triage.

Hej på er, hoppas allt är bra!  
Det är måndag igen och veckan startade med en föreläsning i katastrofmedicin. Vi gick igenom alltifrån trauma, TIB (Tjänsteman i beredskap, vanligen en ssk), repetition av ABCDE, Triage, en process för att sortera och prioritera patienter utefter anamnes, symtom och vitalparametrar, vid skadeplatsen och mycket mer! På torsdag är det dags för den katastrofmedicinska övningen. Längtar! Mer om den då. 
 
En variant av beskrivning på Triage. 
 Ny kurslitteratur.

Godkväll! 
Nu är introduktionsveckan för termin 4 över och på måndag börjar den "egentliga" introduktionen för det tema som vi nu ska läsa. Jag har spenderat dagen med två föreläsningar och sedan suttit med plugg hela eftermiddagen. Håller just nu på att sammansfatta mina anteckningar för att sen memorera det till tentan som är om några veckor. 
Utöver det har jag letat kursböcker både på bibliotek och begagnat men utan någon vidare lycka. Intressant litteratur och böcker jag eventuellt vill behålla även efter utbildningen så slutade med en beställning hos Adlibris och rätt många kronor fattigare. -81 kr i rabatt är icke att förglömma. ;)
   
 
 
 
Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.