Förstärkning och en ledig helg

Gick som förstärkning på jobbet i fredags vilket innebär att man är lite över allt och hjälper samtliga team när det behövs. Likt resurs men med skillnaden att man även kan bli inringd från andra avdelningar inom akutfunktion vid brist på personal (vilket inte hände men ändå).
 
Har haft en ledig helg och förutom att bli förkyld och slöa i soffan har jag passat på att spendera två kvällar vid Hornsberg strand för lite mysigt kvällshäng. Utan tvekan ett av mina absoluta favoritställen i Stockholm under sommaren!
 
 
 
 
 
 
 
 Ambulansen dag 2!

Ytterligare ett pass med BÄSTA ambulansen! Dagen började lugn med en kortare avställning av bilen för att kunna omdirigera till annan bil då ordinarie bil skulle byta fönsterruta. Kort efter påställning av lånebilen kom ett prio två-larm där en äldre person ramlat på sitt äldreboende. Stora hematom och tydligt medtagen skjutsade vi in patienten till SÖS för vidare undersökningar.
Därefter fick vi ett prio 1-larm med rapport om kraftig buksmärta hos en patient som tidigare under året genomgått operation efter knivhugg i buken. Vi misstänkte ileus. 
Lite senare åkte vi på ett ytterligare prio 1-larm där ett barn under fem år plötsligt börjat krampa i samband med hög pyrexi/feber. Ganska vanlig hos febrila små barn och nog så obehagligt för föräldrar och närstående!
Sista larmet under kvällen blev ett prio två-larm som omprioriterades till en etta. En patient med svarslatent, återkommande afasi samt låg saturation. AKUT-test hade utförts av anhöriga innan vi var på plats och varit u.a. I tidigare sjukdomshistoria fanns även epilepsi. Väl hos patienten kunde stroke inte uteslutas varpå larmet prioriterades om. Väl inne på akutmottagningrummet drabbades patienten av ett grand mal-anfall och misstanken om stroke bedömdes mindre sannorlik. Det var riktigt lärorikt att få vara med under ett akut omhändertagande inne på akutvårdmottagningen, se vilka rutinmässiga åtgärder som utfördes, specifika åtgärder, fördelning av arbetet mm. 
 
Är återigen yr i huvudet av trötthet, intryck och anspäning efter ännu en händelserik, rolig & extremt intressant dag! Känns fel att använda ordet rolig i sammanhanget men vet att ni förstår att jag syftar till faktumet att det är roligt och givande att kunna hjälpa svårt sjuka människor snarare än faktumet att dom blivit sjuka. 
 
Nu går Micke, min grymma handledare, på semester. Fick dock frågan om att gå ytterligare pass efter semestern, behöver jag ens skriva att jag självklart tackat JA?! :)
Ett mer givande, varierande och spännande yrke får man leta efter. <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Helgen och 8-dagars period.

Hejhopp! Har redan hunnit med en månad på KAVA! Jösses vad tiden går. Trivs precis lika bra nu som när jag började. Får så mycket positiv energi av den arbetsplatsen så det är inte klokt! <3 Jobbar just nu en 8- dagarns period med undantag för morgondagen som kommer spenderas på ambulansen (kan ju inte direkt klaga ;) ).
I helgen var jag ledig så passade på att åka ut till landstället tillsammans med en vän för att andas lite frisk luft. Blev en hel del bad, god mat, tjatter, långpromenader och spel. 
 
Nu ska jag äta upp mitt kvällsmål och sedan ta en tidig kväll, klockan står på 03:45.
Hoppas ni mår bra! Kram 
  
 
 
 
 
 
 
 
Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.