Ledig dag och kommande dagarna

Hallå raringar! Hoppas ni mår bra. Med mig är det fint. Jag har haft en ledig dag som spenderats med Ingrid. Riktigt mysigt Nu ska jag sätta på en film och njuta av faktumet att jag jobbar kväll imorgon och slipper sätta klockan hehe. Har jobb fram till måndag och på lördag går jag mitt första dubbelpass på KAVA Á la 14 timmar. :)
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 Första vanliga passet, gruppindelning VFU-placering.

Måndag och mitt första pass efter inskolningen gick kanon! Gick kvällspass och jisses vad med rullians det har varit. Nya inskrivningar, akuta operationer och allt möjligt spännande! 
Idag släpptes gruppindelningen för termin 5, fick "min önskan i uppfyllelse" och kommer börja med kursen för C-uppsatsen för att sedan gå ut på praktik. Samtidigt som gruppindelningen släpptes även praktikplaceringarna och jag ska vara på en mobil psykiatrisk akutenhet, hur SPÄNNANDE låter inte det? Ser framför mig att det kommer vara lite likt ambulans fast inom psykiatrin. Längtar! Övriga placeringar var bland annat på psykiatriska avdelningar, ångestmottagningar, jourbedömnings- & konsultationsenhet osv. :) 
 
 
När det gäller avdelningens vanligaste sjukdomstillstånd känner jag mig efter inskolningen ännu inte hundra gällande symtom, diagnostik etc. så passar på att läsa lite. Vanliga tillstånd på KAVA är appendicit, cholecystit, ileus, Pankreatit, förstoppning och Melena/GI-blödningar.  Termin 5

Nu har terminsöversikten för termin 5 släppts. Känns nästan overkligt att snart börja T5 och sista året på sjuksköterskeprogrammet, de här två första åren har gått så sjukt snabbt! Hur som tänkte jag att det kunde vara kul att beskriva upplägget lite kortfattat. 
Nytt för kommande termin är att vi delas in i två grupper till skillnad från de flesta tidigare terminer då vi istället varit tre. Vi kommer alltså återigen, likt T1, bli en större klass vilket ska bli kul. Efter introduktionsveckan för vårdetisk kompetens och dialogiskt förhållningssätt kommer halva gruppen skriva C-uppsats och andra halvan gå ut på praktik inom psykiatrin för att sedan avsluta med etik-kursen. Hade jag fått önska önskar jag börja med det självständiga arbetet, delvis för att jag med all säkerhet kommer ha saknat skolbänken efter sommaren och för att man kan förbereda arbetet lite smått under sommaren. Får helt enkelt se vad kursindelningen visar om några veckor. :)
 
Nu ska jag göra i ordning lite frukost och göra mig redo för kvällspasset. Därefter väntar ett morgonpass, midsommar och en ledig helg. 
Hoppas ni får en fin dag och midsommar om vi inte hörs innan! Kram
 
 
 
 
 
Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 5 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.