Akutsjukvård och rättad hemexamination.

Blir mer och mer varm i kläderna på avdelningen samtidigt som det finns så otroligt mycket att lära, bara en sån sak som hur rörposten fungerar eller hur en stomi ska bytas eller tömmas. Allt är så galet intressant och jag suger åt mig all ny kunskap som en tvättsvamp haha! Jag känner för varje stund på avdelningen, hur klyschigt det än må låta, att det är här jag hör hemma, inom akutsjukvården! 
 
Gick morgonpass även idag. NEWS, rond, bedside, urinscanningar, blodprovstagning, odlingar på löpande band, samtalat med patienter om allt mellan himmel och jord och en hemgång är lite av vad jag pysslat med under dagen. Morgondagen består av ett morgonpass, därefter väntar en ledig dag som ska spenderas hos frisören och med min sköna böna. Det pratas om bio och sleepover, myspys! 
 
Fick tillbaks min hemexamination från sista kursen i eftermiddags (rekordsnabb rättning) och möttes av ett bra avslut på terminen (har nog använt det ordvalet i hela tre inlägg senaste månaden, det här var sista). 
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.