Gårdagens examination & Glad påsk!

Kikar in en snabbis för att önska er en glad påsk! Ritade ni också påskkort och gick påskkärring som barn? :)
 
Gårdagens examination kändes bra *peppar peppar* och gick ut på att svara och reflektera på frågor rörande ett par artiklar. Vi hade ett maxantal på 200 ord/fråga vilket var en utmaning så hoppas jag lyckades få med relevanta reflektioner. Fingers crossed. 
 
Kram! 
 
 
 Måndag och sista veckan på temat.

Helgen har tuffat på i ett rasande tempo och det har blivit sommartid vilket känns! Sol nästan varje dag och plusgrader. 
 
Veckan har börjat med en kort föreläsning & färdigställandet av projektplanen (nu väntar bara sista resurstiden och eventuellt några småjusteringar beroende på vad vi får för respons under resurstillfället). Har sedan spenderat kvällen i stan för en middag och Tomb Raider. Galet bra & soundtracken...jisses så bra! Kommer gå på repeat närmsta dagarna och under varje HIIT-pass.
 
Skolveckan kommer bestå av inlämningen av projektplanen och en skriftlig hemexamination. Därefter är ytterligare ett tema avklarat och det närmar sig prakik. (Vet inte hur många gånger jag skrivit fel på ordet praktik och fått rätta i efterhand. Tänker låta det stå kvar denna gång, ni förstår ju eller hur?) ;)  
 
 Praktikplatsen är satt.

Hej! Hoppas ni haft en fin vecka.
Mina senaste dagar har bland annat bestått av föreläsning/grupparbete där vi skulle analysera en kvalitativ studie för att sedan presentera vår analys för klassen. Har även under veckan haft resurstid med kursansvarig lärare där vi gick igenom vår projektplan för att se så att vi är rätt ute. Fick härligt nog mycket fin kritik på arbetet.  
 
I dag passade jag och några klasskamrater på att spendera eftermiddagen på "inspirationsmingel" tillsammans med eventuella framtida arbetsgivare. Det var bland annat Capio St. Görans akutvårdsavdelning och Rättspsykiatrin Helix/Löwenströmska. Riktigt intressant! :) Om några veckor är det framtidsmässan vilket är ett måste att gå på. Känns otroligt givande att träffa olika sjukhus och avdelningar för att höra hur dom arbetar och varför vi i framtiden ska arbeta hos just dom. 
 
Annars då? Praktikplatserna har hunnit släppas. Det är lika spännande varje gång man loggar in på SLL. Kommer tillbringa praktiken i västerort, Huddinge kommun samt på Kungsholmen. Himla kul ska det bli!
 
 
 
 
Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 5 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.