VFU - dag 9. Operation

Gårdagens praktikpass var så JÄKLA SPÄNNANDE, var nämligen med vid två operationer!
Första operationen var av ett s.k. trigger finger. Tillståndet innebär att en eller flera av handens böjsenor, som ska glida genom senskidan/sentunneln, är inflammerad och förtjockad vilket bidrar till låsningar och smärta vid flexion. Ibland kan även knäppningar från senorna höras vid extension, något som hördes tydligt hos patienten.
Under operationen upptäcktes inflammation på ytterligare ett ställe av senan vilket gjorde att kirurgerna valde att öppna upp handen vid ytterligare ett ställe. Den andra operationen var av ett liktorn som skulle avlägsnas från fotsulan. 
Operationssjuksköterska ligger numera helt klart på listan över potentiell specialistutbildning. Den går inte före akutspecialistutbildning men ligger inte långt där efter. 
 
Strax står salstenta på schemat och ska strax möta upp Tanja för att åka mot skolan.
Ha en fin lördag raringar!  
 
 
 
 
 
 
 
 
Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.