Måndag och andra praktikveckan.

God morgon vänner, hoppas ni mår bra!
Jag gick och la mig på tok för sent i gårkväll och väntar otåligt på att morgonkaffet ska kicka in hehe.  
Fredagens praktikpass spenderades i hemsjukvården tillsammans med en otroligt duktig sjuksköterska. Det blev omläggning av diabetessår, uppdatering av läkemedel mm.
 
Dagen ska även den spenderas i hemsjukvården med undantag för morgonen då jag har en patient inbokad vid öppning. Patienten önskade en så tidig tid som möjligt men ångrar mig lite att jag bokade in behandlingen direkt till öppning då det ibland är brist på läkare (för läkarutlåtande, jag reflekterar endast kring den kliniska bedömningen men gör inte någon slutlig bedömning) denna tid hehe. Dock inte värre än att vi får vänta in en läkare. ;)  
 
Förutom praktik kommande vecka står mittbedömningssamtal på schemat på onsdag. Nytt för denna termin är att mittbedömningen kommer göras tillsammans med lärare och utan handledare vilket innebär ytterligare fokus på egna reflektioner av sitt lärande. Slutbedömningen å andra sidan kommer göras tillsammans med enbart handledande sjuksköterska. På lördag väntar utbildningens förhopnningsvis sista (*peppar peppar*) tenta i läkemedelsberäkning, härligt! Har ärligt talat enbart räknat igenom övningstentan en gång så blir fullt fokus på det under veckan. 
 
(null)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.