Seminarium i sociokulturella faktorer.

Idag stod seminarium kring sociokulturella faktorer i relation till folkhälsa på schemat. Extremt intressant & väcker många tankar. Att det exempelvis dör 21000 barn i svält varje dag runt om i världen känns overkligt, ogreppbart och fullkomligt fruktansvärt!
 
I förberedande syfte skulle vi titta på en av Hans Roslings filmer som bland annat visar på hur världens länder skiljer sig gällande levnadsstandard, klasskillnader, könsdiskriminering, fattigdom samt vikten av att gemensamt bekämpa dessa! 
Vid seminariet skulle vi i grupp välja ett av de globala målen (UNDP), där min grupp valde hunger. Vi skulle sedan diskutera åtgärder & tillämpning ur ett nationellt och globalt perspektiv samt vilka sjukdomar som kan uppkomma vid, i vårt fall, hunger och svält. Ett av de bästa seminarium på länge! 
 
 
Bilden kommer från Musicstats.org
Tips, se filmen! Finns bl.a. på Youtube. 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.