VFU VC - dag 2

Dagen har bestått av praktikpass 8-17. Atmosfären och tempot skiljer sig enormt från tidigare praktik och arbetsplatser i slutenvården (mer än vad jag trodde innan) & där vårdbehovet är extremt stort med timslånga köer. Mycket lärorik att se dessa skillnader och likheter.
 
I och med offentlighets- och sekretesslagen kan jag inte gå in ingående på händelser och upplevelser eftersom lagen gäller studenter lika mycket som personal. Det jag kan nämna är att jag fått ta emot min första "egna" patient vilket var enormt kul och givande! Återbesöket bokades även det in på mig vilket gör det spännande med möjlighet att följa upp behandlingen. Dagen bestod även av en behandling efter en skottskada. En behandling likt så många andra men trots det med en främmande känsla i magen... 
 
Nu ska jag smälta dagens intryck, skriva färdigt min ILP (individuella lärandeplan) och ladda inför morgondagen.
Kram & ta hand om er! 
 
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.