Termin 5 är igång!

Godkväll finisar! 
Igår började T5 och sista året på sjuksköterskeutbildningen! Denna vecka står intoduktionsvecka för kursen dialogiskt förhållningssätt och vårdetisk kompetens på schemat. Det är den sista etikkursen på hela utbildningen, känns så märkligt.
Vi började terminen med föreläsningar kring medicinsk vårdetik innehållande exempelvis abort, reproduktionsteknologi (IVF, surrogatmoderskap etc.), eutanisi, kurativ/palliativ vård, HLR, livsupphållande behandling etc. Vi ska senare under veckan välja ett ämne att fördjupa oss i för att sedan efter jul (ja JUL haha) tenta av kursen. Kände redan under föreläsningen igår att palliativ vård och/eller HLR/0-HLR känns riktigt intressant. Imorgon väntar en basgruppsträff och på torsdag en workshop för att sedan välja fördjupningsområde.
 
Idag fyller dessutom bloggen två år. Hipp hipp bloggisss! ;) 
 
Update: Vi valde sedering vid palliativ vård vid livets slutskede. Riktigt intressant område!  Kommentarer

Kom ihåg


Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.