Fredag och redovisningar.

Har haft en riktigt bra och intressant dag (sicken cheezy början på detta inlägg hörrni)! De muntliga redovisningarna i sexologi och gynekologiska sjukdomar stod på schemat. Förmiddagen bestod av sexologi- redovisningar, som i mitt fall handlade om cancer och sex, varpå eftermiddagen fokuserade på de gynekologiska sjukdomarna och för min del inferilitet. Blev härligt nog riktigt nöjd med resultatet av båda trots att jag kände mig snäppet säkrare på ämnet infertilitet. Efteråt skulle vi diskutera ämnena och ställa frågor till varandra osv. :)  Riktigt kul seminarium-upplägg. 
 
Tar med mig en hel del ny kunskap, främst från de redovisningar mina kamrater höll i, men även en ökad trygghet i HUR man på ett passande sätt kan diskutera den sexuella hälsan med patienten utifrån dennes sjukdomstillstånd. Att som vårdpersonal våga ta upp och väcka tankar kring ämnet för att samtidigt minska den förbättrade men kvarvarande tabun.  
 
Nästa muntliga redovisning är i mars då vi istället ska redovisa ett arbete kring förbättringsarbete vid läkemedelshantering. Betydligt mycket större arbete som vi kommer dra igång med redan på måndag. 
 
 
 
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.