Onkologi och brist på VFU-placeringar.

Hej gänget! Hoppas ni mår bra.
Har haft en kanonstart på veckan. Idag stod föreläsning inom onkologi på schemat. Extremt intressant ämne men även rätt tungt. Det låg som en dyster stämning i klassrummet under föreläsningen, den väckte många tankar. 
Efter föreläsningen möttes vi upp i basgruppen för att förbereda oss inför ett seminarium rörande hälsa och egenvård via appar. Vilka fördelar finns det? Nackdelar? Evidens? Osv. Kul och aktuellt!
 
Vill passa på att önska alla nya studenter som gått sin första dag stort lycka till! Ersta, och säkerligen en del andra skolor, börjar först nästa vecka men håll ut, det är inte långt kvar nu! :)
 
Till något tråkigare. Har precis läst artikeln från Vårdfokus om krisen, i främst Västra Götalands län, rörande bristen på VFU-platser. Känns tråkigt att studenter, som i detta fall tidigare blivit spärrade pga. ej uppnådda behörighetskrav, ska tvingas ta ytterligare studieuppehåll då det inte finns tillräckligt med prakikplatser. Vården skriker efter sjuksköterskor (och annan vårdpersonal) och skolorna har ökat antalet platser på sina utbildningar medan antalet praktikplatser dessvärre inte ökat i samma tempo och utsträckning. Vårdförbundet student söker nu elever från övriga län som drabbats av liknande situation. Hör gärna av dig på deras Facebook-sida om du varit med om liknande. Så viktigt att belysa detta så att förbättring kan ske! 
Länk till artikeln: https://www.vardfokus.se/webbnyheter/2018/januari/brist-pa-praktik-stoppar-studenter/
 
 
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.