Ambulansen dag 1!

Alltså WOW! Vilken dag det har varit. Det har varit SÅ galet roligt och spännande!! Jag är mer än säker på att ambulanssjuksköterska är den VUB jag i framtiden kommer satsa på!!! 
 
Dagen har innehållit totalt fyra larm med allt ifrån stark magsmärta, medvetande sänkt patient med stunder av okontaktbarhet, slöhet och andningssvårighet, till en patient med svårt ödematös kropp samt tråkigt nog, en misshandel. Fick uppleva både prio 1 larm, prio 2 larm och även prio 2 som under färden uppgraderades till prio 1. Två av patienterna var dessutom barn vilket gjorde att insatserna och bedömningarna såklart såg lite annorlunda ut och anpassades därefter. Mycket intressant! I och med misshandeln hade polis tillkallats som gjorde första förhöret i ambulansen påväg mot sjukhuset. Trots den förbannat tråkiga situationen var det spännande att se hur ambulans och polis samarbetar. Vi besökte såväl barnsjukhus som vanliga sjukhus runt om Stockholm. När vi inte hade larm passade vi på att åka ned till hamnen i Nynäshamn, kika VM (Grattis Sverige!) och slöa i fåtöljerna på stationen.
 
Har fått så mycket nya erfarenheter bara under detta pass. Väntar med spänning på nästa som kommer göras i nästa vecka. Längtar redan! 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.