Första vanliga passet, gruppindelning VFU-placering.

Måndag och mitt första pass efter inskolningen gick kanon! Gick kvällspass och jisses vad med rullians det har varit. Nya inskrivningar, akuta operationer och allt möjligt spännande! 
Idag släpptes gruppindelningen för termin 5, fick "min önskan i uppfyllelse" och kommer börja med kursen för C-uppsatsen för att sedan gå ut på praktik. Samtidigt som gruppindelningen släpptes även praktikplaceringarna och jag ska vara på en mobil psykiatrisk akutenhet, hur SPÄNNANDE låter inte det? Ser framför mig att det kommer vara lite likt ambulans fast inom psykiatrin. Längtar! Övriga placeringar var bland annat på psykiatriska avdelningar, ångestmottagningar, jourbedömnings- & konsultationsenhet osv. :) 
 
 
När det gäller avdelningens vanligaste sjukdomstillstånd känner jag mig efter inskolningen ännu inte hundra gällande symtom, diagnostik etc. så passar på att läsa lite. Vanliga tillstånd på KAVA är appendicit, cholecystit, ileus, Pankreatit, förstoppning och Melena/GI-blödningar.  Kommentarer

Kom ihåg


Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.