Examensarbetets ämne är valt!

Nu är examensarbetets ämne valt och syftet är definierat. Herregud SÅ nöjd och glad jag är över vårt val! Ämnet ligger oss varmt om hjärtat och är enormt intressant! Det ska bli kul att dela med mig av arbetet till er i sin färdiga form. Kommer dock inte beskriva varken ämne eller syfte närmare innan arbetet är färdigt (vill inte riskera att idéen tas hehe).
 
I morse åkte jag hem till Tanja för att leta vetenskapliga artiklar som berör examensarbetets ämne. Har antecknat nyckelord efter nyckelord och fått fram en hel del relevanta artiklar. I morgon väntar basgruppsträff gällande syfte och databassökningar.  
 
 
 
 Kommentarer

Hej!
Jag har en fråga till dig. Jag undrar om du vet vilka vfu-platser man har under de olika terminerna på Ersta?
Jag vet att första terminen är äldreomsorg, men hur ser det ut under de andra åren?
Tack för en bra blogg!

Svar: Hej! Vad kul att du tycker om bloggen. :) Som du skriver är första praktiken inom äldrevården. Den görs i termin 2. Praktiken i termin 3 fokuserar på somatiska ohälsa och görs på sjukhus, antingen medicinsk vård, exempelvis på internmedicinsk avd. eller kirurgisk vård, exempelvis på hjärt- kirurgisk avd. Praktiken i termin 4 görs i primärvården på vårdcentral, barnavårdscentral och mödravårdscentral. Termin 5 är inom psykiatrin och termin 6 berör palliativ vård och görs inom geriatriken. Kram
Marie


Kom ihåg


Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.