VFU MVC - dag 1 & 2

De två dagarna på MVC har rusat förbi och varit mycket intressanta och givande! Trots att placeringen endast var under två dagar gav det mycket kunskap. :)
Jag har varit med under rutinmässiga undersökningar, allt i från inskrivning till tredje trimestern. Klämt och känt på magar, lyssnat på fostrets hjärtslag via doppler (mäktigt!) mätt vikt, symfys-fundusmått, p-glucos och hjälpt till vid graviditetstest. 
Fick även möjliget att lära mig mer om rutiner och arbetstänk vid uppkomst något avvikande. En kvinna hade nämligen, sedan några dagar tillbaka, upplevt minskade och förändrade fosterrörelser. Något som alltid remiterades vidare akut för ytterligare kontroll hos specialistläkare. Jag hann även medverka vid kontroll av stygn efter förlossning samt uttagning av en kopparspiral. Otroligt innehållsrika och givande timmar på MVC!  
 
 
 
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback

Hejsan! Mitt namn är Marie.
Jag studerar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola i Stockholm.
Här skriver jag om min resa mot mitt framtida yrke. Allt ifrån den klassiska tenta-bubblan, spännande kurslitteratur, toppar och dalar till allmänt härliga stunder som man så ofta upplever som student. Finns det några frågor eller funderingar får du gärna mejla mig på: marie.nordquist@hotmail.com eller kommentera ett inlägg så ska jag försöka ge ett så bra svar som jag kan.